Lina & Johanna

Johanna / Ramslök
(null)
I dag packade vi picnickorgen, jag och min familj, och så styrde vi kosan mot naturreservatet Munkängarna på Kinnekulle. Det var naturligtvis ramslöken som lockade med sin underbara doft av lök och det vackra havet av vita blommor under de lummiga gamla träden.
I helgen som varit firades Ramslökens dag på närliggande Hellekis Säteri.
 
(null)
 
(null)
Se men inte röra i naturreservatet! När det kommer till recept innehållande ramslök tänker nog de flesta på ramslökssoppa. Undrar om de skulle trivas att växa hos mig, sett att det går att beställa både frön och plantor på nätet.
 
(null)
 
(null)
Picnicfilten breddes ut en trappa upp. Vi var oroliga för värmen samt myggen men träden skuggade skönt och vinden svalkade och endast någon enstaka mygga tittade förbi, en riktigt härlig eftermiddag blev det.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
På hemvägen stannade vi till en snabbis och tittade ut över stenbrottet, Kinnekulle bjuder på otroligt vackra vyer.
 
(null)
Vänern i bakgrunden gjorde oss sugna på bad, men det får bli en annan dag. I den anlagda sjön i brottet kan man fiska om man köper fiskekort.
Hoppas ni fick ett inspirerande resetips hihi /Johanna
 
 
 
Corle

Vackra bilder och precis som du säger är Ramslöken underbar denna tiden. Guckuskon kanske har blommat över nu, annars finns ju även den att se. Restips är även Österplana hed kring midsommar - då blommar flera orkideér där. Kinnekulle kallas det blommande berget och visst finns det mycket vackra blommor och träd där.

Svar: Åh men då kanske det får bli en visit till Österplana vid midsommar då ☺️ har ju ännu inte sett de vilda orkidéerna 😃 /Johanna
Lina & Johanna

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress