Lina & Johanna

Johannas Minecraft tårtor
Min yngste son fyllde 8 år i dag och hade beställt Minecraft-tårtor.
Såklart att mamman försöker att uppfylla de flesta önskningarna som är möjliga hihi. Eftersom jag inte är särskilt bra på att baka eller trolla med sockerpasta valde jag att beställa sockeroblater att lägga på tårtan. Jag beställde från Tårtdekoration.com där jag laddade upp de bilder jag ville ha men det finns även färdiga att beställa. Det finns flera företag att beställa ifrån så jag bara tog första bästa men blev nöjd då jag fick hem dekorationerna redan dagen efter.
Som sagt är jag inte särskilt bra på det här med att baka och definitift inte att baka tårtor så jag försökte ta den enkla vägen så långt som möjligt haha. Jag köpte färdiga tårtbottnar av choklad och varvade med jordgubbssylt, chokladfyllning och vaniljkräm. Jag avslutade med att spritsa grädde och rev mjölkchoklad som dekoration runt sockeroblaterna.
Ett tips när man ska lägga på oblaterna, de kan vara svåra att skilja från plasten. Jag lade in dem plant i frysen i 20 sekunder och sedan är de jätte lätta att hantera.
 
Recept på chokladfyllningen
Blanda 1dl florsocker, 0,5dl kakao och 1tsk vaniljsocker i en bunke.
Häll på 1dl grädde och vispa smeten slät.
Häll på ytterligare 2dl grädde och vispa den fluffig.
Plasta in bunken och kyl den en stund innan monteringen av tårtan.
Sonen blev nöjd med sitt kalas och med sina tårtor!
Kram Johanna
 
(null)
 
Lina tipsar om sommarprat med Katarina Wennstam
(null)
Varje sommar lyssnar jag igenom de flesta sommarprat och vissa av dom bara går rakt in i själen. I år är det Katarina Wennstam som sätter ord på mina tankar och kännslor! Hon sätter ord på männens makt över kvinnan. Vi har kommit långt men behöver fortsätta ta oss till ett samhälle där kvinna och man har samma möjligheter att leva ett fritt liv!
 
Lina sommarläser Camilla Läckbergs Häxan
(null)
Efter att ha höst mycket gott om Camilla Läckbergs bok Häxan så köpte jag den i vintras på bokrean. När vi skulle åka till Samos så tog jag med den och nu tar jag fram boken så fort jag får en ledig stund. Den är så spännande och välskriven och hella huvudet snurrar kring vad som händer i boken, hur ska det gå, vem kan ha gjort det osv.
(null)
Så för alla er som vill läsa en riktigt bra bok, läs Häxan! Tack Camilla för en fantastiskt spännande historia! Wow!