Lina & Johanna

Äntligen Semester
 
Tur att  alla här på bloggen har Johanna som håller ställningarna när jag har fullt upp. Tack kära du att du fortsätter att få in fina inlägg! nu ska även jag hålla er uppdaterade på mitt liv på landet.
 
Idag har jag haft en fantastisk dag på jobbet, min sista arbetsdag innan min semester. Jag och mina fantastiska arbetskamrater tog barnen på en utflykt som fyllde hela själen med det goda men enkla livet. Vi hade ryggsäckar packade med armpuffar, badkläder, solkräm, handduk, vattenflaska och vi hade även med vattenmelon och tacochips och tillsammans gick vi med spända steg till badhuset i skara. Jag vill verkligen TACKA skara kommun och Vilanbadet för att barnen på förskolorna tillsammans med sina pedagoger har möjlighet att bada gratis under hela sommaren i utomhus polerna. Vilken upplevelse för barnen och för mig. Hela jag fylldes av sån enorm tacksamhet och lycka över mitt fantastiska jobb där jag får fylla barns liv med fina dagar på förskolan. Tack underbara Karin och Valona för att ni fyllt mitt hjärta under vår tid tillsammans ❤️
efter en fantastisk sista dag i denna barngrupp där barnen nu ska börja skolan så åkte jag med tårar i ögonen, hög musik, hatten på sne och sjungandes hem i min bil och kände mig både lycklig över min semester men även ett vemod över att jag aldrig mer ska arbeta med dessa underbara framtids skolbarn och att jag nu skiljs från mitt arbetslag för en ny avdelning med ny personal och barn.
när jag klev ur bilen så tog jag detta foto och tänkte att nu stoppar jag undan min lilla klocka för den här gången. Min älskade klocka får återigen komma fram när en ny termin kommer och nya tider ska passas. Min semester ska vara tidlös, det ända jag ska passa är mat och sov. Annars vill jag inte slava under någon klocka utan fritt få styra våran dag och vårt lunk på landet.
 
Jag är så tacksam och lycklig!
Johanna / Midsommar
(null)
Med närmsta släkten firade vi midsommar hemma hos oss idag. En jätte mysig dag då vi grillade och åt sill och färskpotatis tills det inte fick plats mer i magarna. Efter att maten sjunkit en aning dukade min syster fram en stor somrig jordgubbstårta.
En jätte trevlig dag blev det trots ösregn. 
Trevlig midsommar! 
/Johanna
(null)


Johanna / Min stackars döda gräsmatta
(null)
Vi är nog många nu, som efter den långa värmen utan regn, har en tråkig torr brun gräsmatta. Men i dag kom så den efterlängtade rejäla regnskuren. Jätte välbehövligt för gräsmattor och odlingar och brunnar såklart. 
Det har tagit över en timme varannan kväll att vattna här för mig. Vi har egen brunn så har börjat bli orolig över vattenmängden, inte kul om den börjar sina.
Jag ställde ut lite hinkar och vattenkannor för att försöka ta tillvara på regnet som kommer här nu, de fylldes snabbt. Det finns bra större tunnor men jag har ännu inte investerat i någon men är absolut ett måste när man bor såhär.
Ha en fortsatt trevlig regnig dag! /Johanna
 
(null)