Lina & Johanna

Johanna / Ramslök
(null)
I dag packade vi picnickorgen, jag och min familj, och så styrde vi kosan mot naturreservatet Munkängarna på Kinnekulle. Det var naturligtvis ramslöken som lockade med sin underbara doft av lök och det vackra havet av vita blommor under de lummiga gamla träden.
I helgen som varit firades Ramslökens dag på närliggande Hellekis Säteri.
 
(null)
 
(null)
Se men inte röra i naturreservatet! När det kommer till recept innehållande ramslök tänker nog de flesta på ramslökssoppa. Undrar om de skulle trivas att växa hos mig, sett att det går att beställa både frön och plantor på nätet.
 
(null)
 
(null)
Picnicfilten breddes ut en trappa upp. Vi var oroliga för värmen samt myggen men träden skuggade skönt och vinden svalkade och endast någon enstaka mygga tittade förbi, en riktigt härlig eftermiddag blev det.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
På hemvägen stannade vi till en snabbis och tittade ut över stenbrottet, Kinnekulle bjuder på otroligt vackra vyer.
 
(null)
Vänern i bakgrunden gjorde oss sugna på bad, men det får bli en annan dag. I den anlagda sjön i brottet kan man fiska om man köper fiskekort.
Hoppas ni fick ett inspirerande resetips hihi /Johanna
 
 
 
Johanna / Tid för lupiner
(null)
Nu har lupinerna börjat blomma så fint i dikeskanterna.  Barnen åker med buss till och hem från skolan och att se ett hav av blommande lupiner utmed grusvägen gör promenaden till en fröjd.
 
(null)
Enligt minste sonen får man önska sig något om man blåser iväg maskrosens frön, kan ju vara värt att testa tänker jag hihi.
 
(null)
Vilken vacker spindel jag fann på grinden in till grönsakslandet idag. Jag googlade fram att det är en Ekgurkspindel.
Kram Johanna 
 
(null)
 
Johanna / Gräs
(null)
Gubben min är duktig på att klippa gräset och det bästa med det är allt gräs som man kan ta tillvara. Jag har som mål i år att försöka täckodla mer och då är gräs perfekt. 
Gräs ger näring, skydd, värme och håller kvar fukten i jorden. Maskar och mikroorganismer älskar täckmaterialet och ger tillbaka en fantastisk jord.
I naturen är egentligen jorden aldrig bar och med ett täcke hindras även endel ogräs från att slå rot eller titta upp ur jorden.
 
(null)
Här har kålroten kommit upp och fått massa gosigt gräs runt sig.
 
(null)
Katten Katie har förmågan att lägga sig varsom helst, gärna i högt gräs, och sova.
 
(null)
 
Ha det gott! Kram Johanna
(null)